Anticonceptie

Een belangrijk punt om over na te denken na de bevalling is anti-conceptie. Zo vlak na de bevalling staat je hoofd er niet altijd naar maar wij stippen dit onderwerp na 8 dagen altijd aan.

Het is namelijk een fabel dat je tijdens het geven van borstvoeding niet zwanger kunt raken. En hoewel we je graag nog een keer terug zien, hebben we dat liever wanneer je er zelf ook klaar voor bent.

De keuze voor welke vorm van anticonceptie word deels bepaald door de voeding die je geeft.

Tijdens het geven van Borstvoeding adviseren we om geen anticonceptie met oestrogeen te gebruiken. Maar zo zijn er meer dingen om rekening mee te houden. Heb je een kinderwens op korte termijn dan is een spiraal misschien niet de beste keuze. Er is voor ieder wat wils en op de website www.anticonceptie.nl Kun je alle relevante informatie over de verschillende vormen van anticonceptie vinden.

Per 1 oktober 2015 mogen verloskundigen ook anticonceptie voorschrijven en/of plaatsen. Dus ook voor het plaatsen van een spiraaltje of het voorschrijven van de pil kun je bij ons terecht.

Wel hebben we samenwerkingsafspraken met verschillende huisartsen over het uitvoeren van de methodes. Dus als je wenst dat wij een spiraaltje plaatsen of anticonceptie voorschrijven zullen wij dit altijd in overleg met je huisarts doen.