Mogen wij ons even voorstellen?

Onze praktijk bestaat uit 4 verloskundigen en 2 praktijk-assistenten. Daarnaast maken wij af en toe gebruik van een waarneemster.

Marleen Bijderwieden-Snabilie (verloskundige)

Tijdens mijn middelbare schooltijd kregen we een filmpje te zien van een bevalling, de hele klas was in rep en roer maar ik was meteen onder de indruk. Toen wist ik dat ik dit later wilde gaan doen. Het was toen nog lastig om op de opleiding te komen aangezien er beperkte plaatsen waren en er een strenge loting was. Het heeft mij 6 jaar en 7 pogingen gekost voordat ik aangenomen werd op de opleiding in Amsterdam,  toen nog de Kweekschool voor Vroedvrouwen. Dit was in 1999. 4 jaar later in 2003 ben ik afgestudeerd. Ik heb toen eerst als waarneemster gewerkt in Nieuw-Vennep en later in Zaandam. Door ziekte werd ik gevraagd om waar te nemen bij Poppie en kreeg ik in 2006 de kans om Poppie over te nemen,  mijn eigen verloskundigenpraktijk. In juli 2007 ben ik samen gaan werken met Lisette en is Silvia erbij gekomen. Vanaf toen was Poppie een maatschap met 3 verloskundigen en 1 verloskundige in loondienst. Ik heb zelf 3 kinderen, twee jongens en als laatste een meisje. Om als verloskundige zelf te moeten bevallen is heel apart maar ik ben heel blij dat ik kan terug kijken op 3 hele mooie badbevallingen thuis. Ik ben in 2005 getrouwd met mijn man Frank. Het vak verloskundige is een heel mooi vak. Om elke keer weer bij het meest intieme en intense moment wat een stel meemaakt te mogen zijn blijft heel bijzonder. Een vrouw te zien veranderen in een moeder blijft het mooiste wat er is en dit blijft ook zo, zelfs na heel veel bevallingen begeleid te hebben voelt het nog steeds alsof het je eerste is. Ik hoop dit werk nog vele jaren met veel plezier te kunnen doen.

Silvia Ramakers-de boer (verloskundige)

Mijn naam is Silvia Ramakers- de Boer en samen met mijn man zijn wij de trotste ouders van Sam (2010) en Tess (2013)

Vanaf mijn 10e wist ik dat ik verloskundige wilde worden en in 2006 heb ik mijn diploma gehaald aan de verloskunde academie Amsterdam.

Bij Poppie staan we oa voor persoonlijke begeleiding en ik hou heel erg van de informele manier van werken. Ik probeer laagdrempelig te zijn zodat iedere zwangere, barende of kraamvrouw zich op haar gemak voelt en niet bang is om (ons) mij te benaderen.

Het krijgen van een kind is de meest bijzondere, gedenkwaardige gebeurtenis uit je leven en hoewel we het niet kunnen maken zoals we het hebben willen, kunnen we wel zoveel mogelijk doen zodat het voor iedere zwangere en partner een bevalling kan worden waar ze goed op terug kijken. En ik ben trots dat ik hier af en toe deel van uit mag maken.

Lisette Kuijken-Walk (verloskundige)

Ik ben Lisette Kuijken-Walk. Ik ben in 2001 afgestudeerd als verloskundige. Ik ben moeder van Floor (2005) en Cas(2008).

Ik heb gewerkt bij meerder verloskundigen praktijken voordat ik gevonden had wat ik graag wilde als verloskundige:  Een leuke, gezellige praktijk waar kwaliteit, goede samenwerking en werkplezier voorop staan. Dit heb ik gevonden in verloskundigenpraktijk Poppie.

Ik vind het erg belangrijk dat mensen tevreden zijn en dat ze met een goed en warm gevoel aan onze praktijk terug zullen denken. Dit werk is voor mij meer dan alleen werk. Het is ook mijn passie.  Ik geloof erg in de kracht en het kunnen van de vrouw en haar partner mbt zwangerschap en bevallen. Ik vind het belangrijk om samen met de aanstaande ouders te kijken hoe je die kracht wil en kunt gebruiken.

Wat ik ook leuk vind is dat we inmiddels zo veel meer aanbieden dan alleen verloskundige zorg. De aanvulling van de echoscopie, hypnose en anticonceptie maakt ons werk nog meer uitdagend en levert voor mij bij aan de kwaliteit en service naar onze mensen toe.

Charlotte Rondaij(verloskundige)

Na mijn afstuderen in 2011 ben ik direct bij Poppie gaan werken. Nu, ruim 4 jaar later, werk ik nog steeds met erg veel plezier in deze praktijk.

Ik vind het keer op keer weer een uitdaging om mijn zorg zo goed mogelijk aan te passen aan elke persoonlijke situatie. Iedereen ervaart de zwangerschap, bevalling en de periode daarna weer anders. Ik vind het belangrijk om een prettige en vertrouwde sfeer te creëren tijdens controles en bezoeken zodat iedereen zich gehoord voelt en weloverwogen keuzes kan maken.

Alle bijzondere en mooie momenten die ik als verloskundige meemaak geven me het gevoel dat ik het mooiste vak van de wereld heb! De geboorte van een kindje is uniek en het blijft een voorrecht om daarbij begeleiding te bieden en aanwezig te mogen zijn.

In november 2015 heb ik zelf voor het eerst ervaren hoe het is om te bevallen, moeder te worden en alles wat daarbij komt kijken!

Onze praktijkassistenten

Judith Kleine-Pirovano (praktijkassistente):

Mijn naam is Judith Kleine-Pirovano en samen met mijn collega Chantal werkzaam als praktijkassistente op onze prachtige locatie in Krommenie.

Ik ben werkzaam op maandag en dinsdag.  U zult mij op deze dagen zien achter de balie of aan de telefoon krijgen wanneer u belt met vragen of om een afspraak te maken en/of te wijzigen. Ik woon in Beverwijk met mijn man en drie kinderen Zoë (2006), Teun (2009) en Guus (2011). Hiervoor heb ik jarenlang op een reisbureau gewerkt. Sinds januari 2014 werk ik bij Verloskundigenpraktijk Poppie in een heel leuk team waar ik het reuze naar mijn zin heb!

Rianne Krimp (praktijkassistente)

Rianne is per 1 juli 2017 bij ons in dienst gekomen als assistente en werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.