Hypnose en hypnobirthing

Als eerste praktijk in Nederland zijn wij gecertificeerd om hypnose toe te passen in de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Hypnose

 

Hypnose is een aangename methode om een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest te bereiken. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch directe toegang tot het onderbewustzijn is. Het onderbewustzijn is de basis van ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning. Het bevat alle informatie waarop wij denken, redeneren, voelen en ervaren.

In deze toestand is  er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om te zetten in een gewenste vorm. Op deze manier kunnen wij je helpen met angsten tov de zwangerschap of de bevalling om te zetten naar positieve emoties. En tijdens de bevalling kunnen we je in een optimale staat van ontspanning proberen te brengen zodat de ontsluiting soepeler en sneller verloopt. We kunnen zelfs proberen om pijn weg te nemen.

 

In principe is deze manier van begeleiden bij iedereen mogelijk. Als je hierin geïnteresseerd bent kun je het aangeven tijdens het spreekuur bij de verloskundige

Hypnobirthing

HypnoBirthing is een praktische cursus die gebaseerd is op wetenschappelijke onderzoek. In de cursus HypnoBirthing leer je hoe het vrouwenlichaam ervoor gemaakt is om een baby te dragen, laten groeien en te baren. Je leert ademhalingstechnieken om je lichaam te ondersteunen tijdens de geboorte. Met de Hypno-technieken vergroot je je zelfvertrouwen. Er wordt gebruik gemaakt van visualisaties om je te helpen tijdens de geboorte. Daarnaast leer je over prenatale hechting en bindig, optimale voeding tijdens de zwangerschap, fysieke voorbereiding op de geboorte. De geboorte kan mooi, fijn en ontspannen zijn. De partner speelt een onmisbare rol bij het voorbereiden op en het bereiken van een ontspannen en comfortabele geboorte.De partner leert de aanstaande moeder te helpen zich te ontspannen, haar aandacht vast te houden en zich te focussen tijdens de geboorte.

In de cursus leer je technieken om endorfine en oxytocine aan te maken tijdens de bevalling. Dé hormonen waardoor je ontspannen en gelukkig voelt en pijn geblokkeerd wordt. Deze natuurlijke hormonen zijn niet alleen een voorwaarde voor een mooie ontspannen, comfortabele geboorte, maar komen ook de borstvoeding en de hechting met je kindje ten goede.

Hypnobirthing maakt gebruik van zelfhypnose. Bij zelfhypnose heb je volledig zelf de controle over je lichaam en gedachten. Hypnose is een hulpmiddel om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn waar angsten zitten. Bewuste of onbewuste angst maakt het lichaam gespannen. Dit bemoeilijkt een bevalling en veroorzaakt pijn. Zonder deze angst werkt je lichaam zoals de natuur het bedoeld heeft. Tijdens de cursus ga je onderzoeken welke angst, beperkende gedachte of gevoelens je in de weg staan om de geboorte te creëren die je voor jezelf wenst. Je leert deze angst los laten, zodat je positief kunt uitkijken naar je bevalling en de geboorte van je kindje.

bron: degeboortestudio.nl

Op de praktijk in krommenie wordt de cursus hypnobirthing gegeven  door Maria Postma van de geboortestudio. Op haar website www.degeboortestudio.nl kun je alle relevante informatie vinden